Trio Gert-Anne van der Bos in Marsum gehavend naar eindstreep. Taeke Triemstra valt in finale geblesseerd uit: 'Ik bin twa kear troch it ankel gien en de twadde kear hearde ik it knappen'

De laatste vrije-formatiepartij van dit seizoen, zondag in Marsum, eindigde met de verwachte finalisten: Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar tegenover Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Het slotakkoord eindigde op 5-1 en 6-4 met een zitbal van Van der Bos.

Sportiviteit ten top. Renze Pieter Hiemstra (in het blauw) helpt zijn tegenstander Taeke Triemstra in de finale op de been. Even later zal Triemstra het strijdperk toch moeten verlaten. Scheidsrechter Hendrik Tolsma en Tjisse Steenstra komen even buurten.

Sportiviteit ten top. Renze Pieter Hiemstra (in het blauw) helpt zijn tegenstander Taeke Triemstra in de finale op de been. Even later zal Triemstra het strijdperk toch moeten verlaten. Scheidsrechter Hendrik Tolsma en Tjisse Steenstra komen even buurten. Foto: Dijks Media/Sietse de Boer

De jubilerende KV Foarút in Marsum bestaat 125 jaar en kreeg zondag tijdens de vrije-formatiepartij de gewenste finale, die min of meer met een domper eindigde. Niet vanwege het gebrek aan spanning, hoewel dat ook ontbrak, maar vanwege een blessure van Triemstra. De eerste onderbreking van de finale was op 3-1 en 4-4 in het voordeel van de oranjebrigade. Aan de bewegingen van Triemstra te oordelen betrof het kramp aan het linkerbeen. De nestor moest voor behandeling van het veld.

Nieuws

menu