Partuur Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten is in Kimswerd koning van de kaatswetten

Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten bleven op de vrijeformatiepartij heren hoofdklas gisteren in Kimswerd de baas over Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Met kaatsen volgens een plan.

Menno van Zwieten, Kees van der Schoot  en Enno Kingma winnen in Kimswerd de finale van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra en genieten stuk voor stuk op hun eigen manier.

Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Enno Kingma winnen in Kimswerd de finale van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra en genieten stuk voor stuk op hun eigen manier. Foto: Henk Jan Dijks

Weinigen in Kimswerd van Kaatsvereniging De Helfrichs zullen zich realiseren dat de winnaars onbedoeld en vooral onwetend een huldebetoon brachten aan Sjouke Helfrich (1909-1982). De ‘lytse bakker’, en mede naamgever van de kaatsvereniging, met een onbeperkt tactisch vernuft zou met welgevallen naar het strijdplan van het trio Enno Kingma hebben gekeken. Menno van Zwieten aan de eerste opslag en dat had een reden. Maat Kingma had bij de voetbaltraining op zaterdag een knietje tegen zijn borstbeen gehad en dat maakte opslaan pijnlijk.

Nieuws

menu