Tussen het oud ijzer volgt Steyn Land de prestaties van zijn shorttrackvriend Sven Roes in Beijing: 'Hy koe goed meikomme mei it tempo, mar net ynhelje' | Interview met het thuisfront

Steyn Land was er graag bij geweest in Beijing, om de verrichtingen van zijn vriend Sven Roes bij het shorttrack te volgen. Maar ja, die corona hè. Over vier jaar dan, in Milaan: ,,Dan bin ik derby hear. Dan stean ik foaroan.”

Steyn Land uit Harkema volgt de verrichtingen van zijn goede vriend en oud-teamgenoot Sven Roes in het shorttrack tussen de bedrijven door bij zijn werk bij Theo Reitsma Recycling.

Steyn Land uit Harkema volgt de verrichtingen van zijn goede vriend en oud-teamgenoot Sven Roes in het shorttrack tussen de bedrijven door bij zijn werk bij Theo Reitsma Recycling. Foto: Marcel van Kammen

Terwijl shorttracker Sven Roes in Beijing streed voor eremetaal op de heren relay, sorteerde goede vriend Steyn Land oud ijzer en koper bij Theo Reitsma Recycling in Kootstertille. Vooruit, op het moment suprême zat hij met z’n telefoon in zijn handen. Met het zweet in de handen ontglipte er ongetwijfeld een krachtterm toen bleek dat TeamNL 0,002 seconden tekort kwam voor een plek in de finale waarmee de medaillekansen waren verkeken.

Nieuws

menu