Dit artikel is vandaag gratis

UNIS Flyers sluit het jaar af met een verlies in Luik: door corona gaat de BeNe-League even op slot

Trevor Hunt tekende in Luik voor de laatste treffer van UNIS Flyers in 2021. Foto: Henk Jan Dijks

De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben het kalenderjaar 2021 afgesloten met een kleine nederlaag op bezoek bij Bulldogs in Luik. Het werd een 2-1 (0-0, 1-0 en 1-1) nederlaag voor de formatie van coach Mike Nason.

Jordan Paulus bracht de thuisclub halverwege de tweede periode, met twee man meer op het ijs, op voorsprong, maar aan het begin van de derde periode kwam Heerenveen via Trevor Hunt langszij, 1-1. Maar vijf minuten later kwam Luik opnieuw op voorsprong via Bryan Kolodziejczyk, waarna Flyers er niet meer in slaagde die achterstand nog uit te poetsen.

Heerenveen staat op de vijfde plaats. De BeNe-League gaat voor enkele weken op slot vanwege de aanhoudende beperkingen rond Covid-19 in Nederland en België.

Vrijdagavond had de ploeg van Nason de laatste thuiswedstrijd van 2021 tegen Chiefs Leuven met 9-1 gewonnen. Onder andere door twee treffers van Lennart Vosmer en Riku Pitkänen. De andere treffers kwamen op naam van Jasper Nordemann, Roope Nikkilä, Dennis Sikma, Marc Nijland en Lars den Edel.

Nieuws

menu