De IJshockeyers van UNIS Flyers gaan ten koste van Den Haag voor derde keer naar de eindstrijd

De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben zaterdagavond in Thialf voor de derde keer dit seizoen een eindstrijd gehaald. In de halve finale van de BeNe-League werd Den Haag met 4-0 definitief verslagen.

Vreugde bij UNIS Flyers na de 3-0 van Jasper Nordemann (r) met vanaf links Roope Nikkilä, Eef Gerritsen, Trevor Hunt en Riku Pitkänen. Den Haag-goalie Brett Magnus (r) baalt.

Vreugde bij UNIS Flyers na de 3-0 van Jasper Nordemann (r) met vanaf links Roope Nikkilä, Eef Gerritsen, Trevor Hunt en Riku Pitkänen. Den Haag-goalie Brett Magnus (r) baalt. Foto: Dijks Media

In de voorgaande twee finales, in de strijd om de nationale beker en de landstitel, trok de Haagse formatie van coach Chris Eimers nog aan het langste eind. Maar na de zege van 24 uur eerder in De Uithof (2-3), maakte de ploeg van coach Mike Nason het voor eigen publiek – in een wedstrijd met alles erop en eraan, waarin de emoties in het derde bedrijf hoog opliepen – professioneel af. ,,De eerdere nederlagen zijn waardevol geweest, al hadden we ze natuurlijk liever gewonnen. Maar je moet leren van dat soort ervaringen”, zei Nason.