UNIS Flyers verliest ook derde finale om BeNe-Leaguetitel; Bulldogs Luik kampioen

De ijshockeyers van UNIS Flyers zijn er zaterdag niet in geslaagd om dit seizoen in extremis een prijs te pakken. Na de verloren finales in het bekertoernooi en om de landstitel moest de regerend BeNe-Leaguekampioen zich in de eindstrijd in Thialf tegen Bulldogs Luik gewonnen geven: 0-3 en 1-3 in de best-of-five-serie.

Bulldogs Luik viert feest na het binnen halen van het kampioenschap van de BeNe-League, terwijl Dennis Sikma na de derde verloren finale baalt.

Bulldogs Luik viert feest na het binnen halen van het kampioenschap van de BeNe-League, terwijl Dennis Sikma na de derde verloren finale baalt. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Daarmee staat het Friese ijshockeybolwerk na het seizoen 2022-2023 weer eens met lege handen. Het ijshockeyseizoen leek aanvankelijk heel sterk op de reeks van een jaar eerder, waarin Den Haag ook in de bekerfinale en de eindstrijd om de landstitel aan het langste eind trok. In de BeNe-League hield Flyers, in een toen nog best-of-three, Luik met twee uitzeges onder de duim. Maar ditmaal waren de rollen omgedraaid en dankzij onder andere twee uitoverwinningen zegevierde de Belgische kampioen; goed voor de vierde titel dit seizoen.