Dit artikel is vandaag gratis

VC Sneek gaat na verlies in de halve finale om de landstitel tegen Sliedrecht Sport op voor de strijd om derde plaats tegen Zwolle

Rixt van der Wal (14) en Sanne de Ruiter vormen de blokkering bij VC Sneek, dat met regio Zwolle moet strijden om de derde plaats in de eredivisie. . Foto: Niels de Vries

De volleybalsters van VC Sneek zijn zaterdagavond uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap. De Sneker vrouwen verloren net als een week eerder kansloos met 3-0 (25-22, 25-20 en 25-20) van Sliedrecht Sport.

Na een gelijk opgaande eerste set, was de formatie van Vera Koenen bij het bereiken van de big points wat doortastender en daadkrachtiger. In de tweede set, er moest met 0-3 of 1-3 worden gewonnen, streed Sneek voor de laatste kans.

De Friese vrouwen namen een voorsprong van zes punten. Maar op 17-17 kwam de Zuid-Hollandse ploeg weer langszij en trok de setwinst met 25-20 naar zich toe. Daarmee was de uitschakeling een feit voor het team van interim-coach Henriëtte ter Stege. Sneek moet nu om de derde plaats strijden tegen Regio Zwolle.

Nieuws

menu