VC Sneek schaart zich bij top-vier in de strijd om de landstitel, maar is nog niet klaar: Sliedrecht Sport is gewaarschuwd

VC Sneek heeft zich zaterdag ten koste van VV Utrecht bij de beste vier clubs van ons land geschaard in de strijd om de landstitel. Daarmee is het doel bereikt, maar de formatie van coach Henriëtte ter Steege wil meer.

Dolle vreugde na de beslissende klap van Britt Schreurs (r) met vanaf links Anniek Siebring, Anlène van der Meer, Geldou de Boer, Danique Aardema en Rixt van der Wal.

Dolle vreugde na de beslissende klap van Britt Schreurs (r) met vanaf links Anniek Siebring, Anlène van der Meer, Geldou de Boer, Danique Aardema en Rixt van der Wal. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

De ontlading was groot in het Sneker kamp na de beslissende klap van Britt Schreurs, die in de tiebreak het vijftiende punt tegen de grond timmerde. Daarmee timmerde ze ook deel twee van de kwartfinale dicht in het voordeel van Sneek. ,,Het is geen gemakkelijk seizoen geweest en als je dit dan met elkaar flikt, dan mag je ook heel blij zijn”, vond Ter Steege. Zij nam begin dit jaar als interim-coach het stokje over van Jeffrey Scharbaaij, nadat het 0-3 thuisverlies tegen datzelfde Utrecht een mindere fase inleidde.

Nieuws

menu