Dit artikel is vandaag gratis

VC Sneek wint nipt van Peelpush; volleybalsters krijgen voor vierde keer vijfsetter voor de kiezen

Friso Sneek won voor de tweede keer dit seizoen een vijfsetter; goed voor een vijftig procent score. Foto: Friso Sneek Facebook

De volleybalsters van Friso Sneek hebben zaterdag in de eigen Sneker sporthal een nipte zege behaald op Peelpush uit Meijel: 3-2 (19-25, 21-25, 25-22, 26-24 en 15-10). Nadat twee dagen eerder met dezelfde cijfers was verloren bij VV Utrecht, werd de vierde vijfsetter van dit seizoen voor de tweede keer in winst omgezet.

De overwinning moest van ver komen, want na twee sets keek de Friese ploeg tegen een 0-2 (19-25 en 21-25) achterstand in sets aan. Via 25-22, 26-24 en 15-10 sleepte VC Sneek echter alsnog de zege uit het vuur. Coach Harry van den Brink moest naast Anlène van der Meer en Pleun van der Pijl, Net als in het uitduel in de Domstad ook weer een beroep doen op midblokkeerder Marianne het Lam Scholten.

Het was voor de Snekers alweer de vierde vijfsetter in vijf wedstrijden. Alleen het thuisduel tegen Zwolle werd betrekkelijk eenvoudig met 3-0 gewonnen. Tegen Sliedrecht Sport en VV Utrecht verloor VC Sneek met 3-2 en tegen Apollo 8 en dus tegen Peelpush won de ploeg met die cijfers. Na vijf duels staat VC Sneek (negen punten) vijfde in de vrouwen eredivisie. VC Sneek vervolgt de competitie komende zaterdag met een uitwedstrijd in Werkendam tegen nummer zeven Voltena.

Nieuws

menu