Het is vroeg dag voor de Hûnewippers: als statement tegen de kromme regelgeving wordt er in Rinsumageast door de hoofdmacht van VCR al om half zes in de ochtend getraind

Rinsumageast, dinsdagochtend 5.15 uur. Terwijl menig Hûnewipper zich nog eens in bed omdraait, knipperen op sportpark De Vonder de lichtmasten aan. Hè? Wat is dit nou?

De shirtjes zijn uitgedeeld. Het slotstuk van de training, het partijtje, kan beginnen. De hoofdmacht van VCR uit Rinsumageast trainde dinsdagochtend als 'protest' tegen de kromme coronamaatregelen voor de sport al om half zes.

De shirtjes zijn uitgedeeld. Het slotstuk van de training, het partijtje, kan beginnen. De hoofdmacht van VCR uit Rinsumageast trainde dinsdagochtend als 'protest' tegen de kromme coronamaatregelen voor de sport al om half zes. Foto: VCR

Avondlockdown. Schitterend woord, maar tevens een gruwel voor veel sectoren in de Nederlandse samenleving. Zoals bijvoorbeeld voor de georganiseerde sportwereld. Wedstrijden? Ja dat mag. Trainen? Mag niet.

Nieuws

menu