Louis van Gaal wil dat de spelers van Oranje ‘imagineren’ en daarom spreekt de bondscoach over wereldkampioen worden. ‘Als je je kunt inbeelden dat je wereldkampioen wordt, dan kun je het ook op het veld bereiken’

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal heeft woensdagochtend op zijn eerste persconferentie in Qatar herhaald dat hij het belachelijk vindt dat het WK in de rijke oliestaat wordt gehouden. „Dat vind ik nog steeds”, zei hij. „Maar de faciliteiten zijn hier wel top. Dat wist ik omdat ik hier met Bayern München ben geweest.”

Louis van Gaal: „Het trainingsveld is misschien wel het belangrijkste voor ons op het WK. Nou, dat veld is top, het kan niet beter.”

Louis van Gaal: „Het trainingsveld is misschien wel het belangrijkste voor ons op het WK. Nou, dat veld is top, het kan niet beter.” Foto: ANP

„Ik wist al dat alles hier perfect is geregeld”, vervolgde Van Gaal. „Daar ligt het ook allemaal niet aan. Het trainingsveld is misschien wel het belangrijkste voor ons op het WK. Nou, dat veld is top, het kan niet beter. Het hotel is top en als je vraagt of de airco lager kan, dan gebeurt dat meteen. Ik zie veel aardige mensen ook. Je moet ook niet vergeten dat hier een andere cultuur heerst. Wij leven in een andere cultuur, maar ik waag te betwijfelen of alles goed gaat bij ons.”

Nieuws

menu