Bondscoach Louis van Gaal is vanwege een coronabesmetting in isolatie in een belangrijke week: 'We moeten er maar mee dealen'

Het bondscoachschap van Louis van Gaal staat niet onder een gelukkig gesternte. Waar hij de afsluitende training voor de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen en de wedstrijd zelf al vanuit een rolstoel moest volgen vanwege een pijnlijk breuk in de heup opgelopen bij een valpartij bij het wegzetten van zijn mountainbike, daar moet hij nu vijf dagen in isolatie vanwege een coronabesmetting.

Louis van Gaal (l) en Virgil van Dijk.

Louis van Gaal (l) en Virgil van Dijk. Foto: ANP

En dat terwijl Van Gaal nauwelijks trainingsdagen tot zijn beschikking heeft om de door hem gewenste systeemwissel door te voeren. Oranje-captain Virgil van Dijk erkent dat de coronabesmetting van de 70-jarige bondscoach een flinke streep door de rekening is. ,,Het is nu eenmaal zo. Helaas. Ik ben geen expert, maar volgens mij moet hij nu vijf dagen in isolatie. Met de variant die er nu rondgaat, zijn de symptomen niet heel heftig. Laten we hopen dat hij goed herstelt en snel weer kan aansluiten.”

Nieuws

menu