Dit artikel is vandaag gratis

Andries Noppert maandag mogelijk al onder de lat in Qatar: Van Gaal ziet de keeper van sc Heerenveen als beste doelman van Oranje

Andries Noppert. Foto: ANP

Het heeft er alles van weg dat Andries Noppert maandag het doel van het Nederlands elftal verdedigt tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Senegal op het WK. Volgens bronnen rond spelers van Oranje heeft de 28-jarige keeper van sc Heerenveen op de training het doel van de beoogde basisploeg verdedigd.

Noppert, 2,03 meter lang, krijgt voorlopig de voorkeur boven Remko Pasveer en Justin Bijlow. Zo komt er een verrassend einde aan de strijd om de positie onder de lat bij Oranje. Na overleg met keeperstrainer Frans Hoek besloot Louis van Gaal eerder al Jasper Cillessen en Mark Flekken niet mee naar Qatar te nemen.

De loopbaan van Noppert krijgt een wonderlijke wending als hij maandag debuteert voor Oranje in het Al Thumama Stadium van Doha. De doelman slaagde niet bij NAC Breda en Foggia en stond twee jaar geleden nog bij FC Dordrecht onder contract. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Go Ahead Eagles naar Heerenveen.

Geen ervaring

Van Gaal neemt een risico met zijn keuze voor Noppert, die geen ervaring heeft met voetbal op het allerhoogste niveau. De bondscoach zei vorige week al dat Noppert de enige doelman van Oranje is die echt in vorm is. Tijdens de afsluitende persconferentie wilde Van Gaal niet bevestigen dat Noppert tegen Senegal aan de aftrap verschijnt.

,,Ik weet wie er gaat keepen, maar jullie nog niet. Ik geef namelijk nooit mijn opstelling prijs”, aldus Van Gaal, die zijn derde termijn als bondscoach begon met Justin Bijlow onder de lat. De bondscoach passeerde hem in september tijdens de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België wegens een gebrek aan vorm. Pasveer verving hem en maakte zo zijn debuut voor Oranje. Pasveer was de laatste tijd bij Ajax bezig aan een mindere periode.

Nieuws

menu