Dit artikel is vandaag gratis

Van Hooijdonk ontbreekt bij sc Heerenveen in uitduel met FC Twente

Sydney van Hooijdonk. Foto: ANP

In de uitwedstrijd van sc Heerenveen tegen het thuis nog ongeslagen FC Twente moet trainer Kees van Wonderen het zaterdagavond stellen zonder spits Sydney van Hooijdonk. De aanvaller heeft een blessure aan het bovenbeen en is niet inzetbaar.

In Enschede moet Heerenveen, dat zes van de laatste zeven wedstrijden verloor, proberen de negatieve reeks te doorbreken. Alleen de uitwedstrijd tegen SC Cambuur leverde een overwinning op, voor het overige was het kommer en kwel. De formatie van Van Wonderen heeft problemen met scoren en dat werd woensdag in het bekerduel met Feyenoord weer eens pijnlijk duidelijk.

Naast Van Hooijdonk, die samen met Milan van Ewijk is de voorselectie van Jong Oranje zit - is ook middenvelder Thom Haye niet inzetbaar. Hij miste eerder deze week ook al de wedstrijd tegen Feyenoord en is nog steeds ziek. De oefenmeester van sc Heerenveen wilde niet verklappen wie hij zaterdag in de punt van de aanval posteert.

Andries Noppert

Desondanks ziet van Wonderen, die thuis Twente nog versloeg, kansen. ,,Zij missen een aantal spelers, maar wij ook”, vertelt Van Wonderen. Hij was niet verrast dat bondscoach Koeman doelman Andries Noppert opriep voor de selectie van het Nederlands elftal. ,,Verbaasd was ik niet, maar de kans is niet groot dat hij de definitieve selectie haalt.”

Nieuws

menu