Zeilster Laila van der Meer uit Grou heeft de touwtjes in handen op de Nacra-17 op weg naar de Spelen van Parijs

Zeilster Laila van der Meer heeft op de Nacra-17 niet letterlijk de touwtjes in handen. Dat doet haar partner Bjarne Bouwer. Maar als stuurvrouw leidt ze de catamaran, soms hoog boven het water, richting de Spelen van 2024.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer tijdens de Allianz Regatta op het IJsselmeer bij Medemblik op weg naar de eerste internationale zege.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer tijdens de Allianz Regatta op het IJsselmeer bij Medemblik op weg naar de eerste internationale zege. Foto: Sander van der Borch

Het talentvolle duo probeerde drie maanden geleden in hun derde internationale wedstrijd in deze klasse, misschien wel tegen beter weten in, een gooi te doen naar een olympische ticket in Tokio. ,,Er was nog een plaats over voor een Europees land en als de kans er is, dan moet je daar voor gaan”, zegt de 21-jarige Van der Meer, leading lady van de NED 484. ,,We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden, want de allerbeste landen waren van de partij. Dus alles moest op z’n plek vallen. Maar het zou sowieso een goede training zijn.”

Nieuws

menu