Dit artikel is vandaag gratis

Versterking voor sc Heerenveen: rechtsback Hussein Ali komt na een succesvolle proefperiode over van Örebro

Hussein Ali in het shirt van sc Heerenveen. Foto: sc Heerenveen

Hussein Ali is de volgende versterking voor sc Heerenveen. De jeugdinternational van Zweden was op proef bij de ploeg van trainer Kees van Wonderen en heeft de technische staf onder meer in oefenwedstrijden tegen TOP Oss en FC Utrecht overtuigd.

Ali (20) komt over van het Zweedse Örebro en speelt het liefst als rechtsback.

,,Hussein is een degelijke talentvolle speler die vooral opvalt vanwege zijn verdedigende capaciteiten”, aldus technisch manager Ferry de Haan. ,,Wij denken dat hij over de voorwaarden beschikt om zich hier verder te ontwikkelen tot een moderne vleugelverdediger.”

Samenwerking

Eerder op maandag maakte Heerenveen bekend dat het de komende jaren gaat optrekken met IK Sirius FK. De samenwerking zal bestaan uit het uitwisselen van kennis en ervaring met de Zweedse club, maar ook hulp op het gebied van talentontwikkeling in de bovenbouw van de academie.

IK Sirius en Heerenveen wisselden al een aantal jaren onderlinge kennis uit en bezegelen de goede relatie nu met een officiële samenwerking. De eerste contacten kwamen tot stand via oud-speler Petter Hansson. De Zweed is jeugdtrainer bij IK Sirius FK en bezocht zodoende al meerdere keren sportpark Skoatterwâld.

Nieuws

menu