Vijf tips om keeperprobleem van Heerenveen op te lossen

Van alle posities die bij sc Heerenveen volgend seizoen opnieuw moeten worden ingevuld, is die van de keeper door het vertrek van Warner Hahn, Trevor Doornbusch en Filip Bednarek het meest nijpend. Vijf potentiële vervangers op een rij.

Maarten Stekelenburg in het shirt van Everton, waar zijn contract eind deze maand afloopt.

Maarten Stekelenburg in het shirt van Everton, waar zijn contract eind deze maand afloopt. Foto: AFP

Sonny Stevens (27). Contract bij SC Cambuur loopt af.

Dat Heerenveen voor een nieuwe doelman niet per se de provinciegrens over hoeft, bewijst Sonny Stevens. De 27-jarige goalie hield afgelopen seizoen in 41,4 procent van zijn wedstrijden voor SC Cambuur de nul en was daarmee van onschatbare waarde. Maar nu Stevens’ contract afloopt en de Leeuwarders niet gepromoveerd zijn, lonkt de overstap naar een andere club. Een transfer naar het Abe Lenstra-stadion zou pikant zijn, maar is niet onmogelijk, aangezien Lucas Bijker in 2015 hetzelfde deed.

Hidde Jurjus (26). Tot medio 2021 onder contract bij PSV.

Een andere eerste divisie-doelman die interessant kan zijn, is Hidde Jurjus. De 26-jarige Achterhoeker werd de voorbije twee jaar door PSV verhuurd aan De Graafschap en was afgelopen seizoen na Stevens de keeper met de meeste clean sheets (10 in 29 duels) in de eerste divisie. Hoewel hij tegenover Omroep Gelderland al aangaf dat nog een jaar Doetinchem ‘zeker een optie is’, lijkt het aannemelijk dat Jurjus door het mislopen van een ticket voor de eredivisie toe is aan een nieuw avontuur. Dat doet hem misschien wél in Heerenveen belanden...

Nick Olij (24). Tot medio 2021 onder contract bij NAC Breda.

De derde keeper die technisch manager Gerry Hamstra op zijn lijstje zou kunnen noteren, is Nick Olij. De voormalig jeugdinternational uit Haarlem beleefde met slechts dertig tegengoals en negen clean sheets een uitstekend debuutseizoen bij NAC Breda, dat hem vorig jaar zomer overnam van TOP Oss.

Andreas Linde (26). Tot eind 2021 onder contract bij Molde FK.

In een transferlijstje voor Heerenveen kunnen Scandinaviërs niet ontbreken. Vandaar dat ook Andreas Linde hier zijn opwachting maakt. De 26-jarige Zweed keept sinds 2017 structureel in het eerste team van Molde FK en hield in 86 wedstrijden op het hoogste Noorse niveau liefst 28 keer de nul. Afgelopen seizoen miste Linde een fiks aantal duels vanwege een knieblessure, maar uiteindelijk werd hij wél kampioen. Een mooi moment om afscheid te nemen dus en het eens bij een andere club te proberen.

Maarten Stekelenburg (37). Contract bij Everton loopt af.

Tot slot nog een oude bekende: Maarten Stekelenburg. De 58-voudig international kan gezien zijn leeftijd (37) misschien geen jaren meer mee, maar zou Heerenveen met zijn ervaring nu prima uit de brand kunnen helpen. Mocht Hamstra de oud-keeper van Ajax, AS Roma, Fulham, AS Monaco en Southampton inderdaad naar het Abe Lenstra-stadion willen halen, dan zal hij wel snel moeten handelen, want Sparta heeft al naar zijn diensten geïnformeerd. Stekelenburg gaf zelf enige tijd geleden aan graag terug te keren in de eredivisie, nu zijn contract bij Everton aan het einde van deze maand afloopt. Zijn laatste officiële duel in dienst van ‘The Toffees’ dateert van oktober 2018.

Nieuws

menu