Dit artikel is vandaag gratis

Spits Kian Visser is goud waard bij de eerste thuiszege van Harkemase Boys tegen DVS'33 Ermelo

Kian Visser juicht nadat hij de winnende treffer heeft gescoord voor Harkemase Boys in het thuisduel met DVS'33 Ermelo. Rechts van hem ploeggenoot Dennis van Duinen en op de achtergrond is trainer Jan Piet Bosma ook zichtbaar blij. Foto: Dijks Fotografie

Met een verwoestende uithaal bezorgde Kian Visser Harkemase Boys zaterdag in het lastige thuisduel met DVS’33 uit Ermelo de eerste seizoenszege. De spits is nu al goud waard en loopt na drie speelronden één op één bij de derdedivisionist.

De in de zomer van 2020 van derdeklasser Leovardia overgekomen spits heeft na een seizoen met beperkingen vanwege corona zijn draai gevonden in de derde divisie. ,,Vorig seizoen was het nog het bankje en moest ik het van invalbeurtjes van tien minuten hebben”, zegt de negentienjarige Kian Visser. ,,Ik heb in de voorbereiding veel gespeeld en mezelf bewezen. De trainer heeft voor mij gekozen en het gaat lekker met drie goals in drie wedstrijden. En als je dan zo de winnende mag maken, dan is dat helemaal top.”

Visser pikte een afgeslagen voorzet van Gerald Postma aan de linkerkant op, trok naar binnen en schoot met zijn rechterbeen de bal kiezelhard via de binnenkant van de paal achter doelman Daan Huiskamp. ,,Ik zag de bal zelf niet binnengaan. Ik schoot, viel en hoorde het geluid van een bal op de paal. Toen begon iedereen te juichen. Het paste precies”, vertelde Visser, die zijn familie op ‘De Dijk’ bij het doelpuntenfestijn betrok.

Eind goed, al goed

En dus was het eind goed, al goed voor Harkemase Boys, vond Bosma. ,,Het maakt mij niet uit hoe we winnen, als we maar winnen.” Wat de formatie van trainer Jan Piet Bosma de eerste twee competitiewedstrijden niet lukte, slaagde zaterdag wel tegen het hoog aangeslagen DVS’33 Ermelo. Want ondanks een 0-1 achterstand na 45 minuten spelen bleven de drie punten ditmaal op sportpark De Bosk. En niet eens onverdiend al duurde het bijkans een uur voordat de roodhemden voor eigen publiek de schroom van zich afwierpen tegen de fysiek sterke opponent.

,,We hebben drie wedstrijden gespeeld en je komt drie keer met 1-0 achter. Ik weet niet wat dat is. Gelukkig zijn we in staat om het in de tweede helft om te buigen”, vond matchwinner Visser. ,,De uitvoering was de eerste helft gewoon heel matig. Niet dat DVS’33 heel gevaarlijk was, maar ze kwamen wel op voorsprong (Quincy Veenhof, red.). Dan verdwijnt er meteen een stukje vertrouwen door het systeem dat we spelen”, zei Bosma. ,,Maar er hoeft geen sprake te zijn paniek.”

De oefenmeester pakte in de pauze wat zaken aan en paste het tactisch plan aan, omdat het niet boterde op het Harkemase middenveld, waar Mart Dijkstra vanwege een blessure ontbrak. Bovendien raakte de thuisploeg Berwout Beimers na 45 minuten kwijt, nadat eerder ook al vleugelverdediger Joris Voest geblesseerd was afgehaakt. Met Jelle de Graaf als rechtsback (voor Max de Jong) werd het evenwicht hersteld en na de beste aanval van de middag kwam de thuisclub al snel op gelijke hoogte, met een hoofdrol voor Kian Visser.

Jubilaris Jansema

Hij kreeg de bal op rechts terug na een combinatie met invaller Arnoud Bentum. In eerste instantie slaagde hij er niet in Dennis van Duinen op de penaltystip te bereiken. Maar Visser kreeg de bal met enig fortuin in de kluts terug en bood Jari Slort bij de tweede paal de kans op 1-1. De gasten verzuimden daarna via invaller Kenneth Aninkora het feestje van jubilaris Erick Jansema, die gehuldigd werd voor zijn tweehonderdste wedstrijd, te verstieren.

Al deed Visser het, na een perfecte dieptepass van Iloba Achuna, die Bentum met de borst panklaar legde, niet veel beter. Een minuut later was het wel raak voor Visser. ,,Het niveau is hoog en naarmate je hier langer zit en meer speelt, gaat het je ook gemakkelijker af. Ik was afgelopen jaar elke dag op het veld te vinden om mijn conditie op te bouwen. Toen het seizoen begon merkte ik dat ik er klaar voor was.” Na de 2-1 van Visser kreeg Veenhof aan de andere kant nog een dot van een kans, maar volleerde nonchalant over het doel van Jansema.


Harkemase Boys – DVS’33 Ermelo 2-1 (0-1). 28. Quincy Veenhof 0-1, 61. Jari Slort 1-1, 83. Kian Visser 2-1. Scheidsrechter: Thom Winkel (Uithuizen). Gele kaarten: Gerald Postma (Harkemase Boys) en Tarik Evre (DVS’33 Ermelo).

Overige uitslagen derde divisie: VVOG – AVC 2-4, HSV Hoek – SteDoCo 1-4, Excelsior’31 – VVSB 1-2, FC Lisse – DOVO 3-0, Staphorst – GOES 4-0, Ajax am. – ODIN’59 1-0, Sparta Nijkerk – Barendrecht 3-2, Sportllust’46 – Ter Leede 2-1.

Nieuws

menu