Voetbalstadions mijdt hij, maar op het scherm kijkt Nico Dijkshoorn alles | Recensie

Verstand van voetbal heeft hij niet, maar de rafelranden van de sport blijven Nico Dijkshoorn fascineren. Een gesprek aan de eettafel met de schrijver en voetbalcolumnist.

Nico Dijkshoorn in 2019 bij de première van de film Diego Maradona in Olympisch Stadion. Als vaste columnist van weekblad Voetbal International houdt hij zich het liefst langs de zijlijn op.

Nico Dijkshoorn in 2019 bij de première van de film Diego Maradona in Olympisch Stadion. Als vaste columnist van weekblad Voetbal International houdt hij zich het liefst langs de zijlijn op. Foto: ANP

Schrijver Nico Dijkshoorn (61) is een stadionmijder. Duizenden mensen die hetzelfde voetbalshirt aandoen en vervolgens synchroon van de leg zijn als de tegenstander scoort. Daar heeft hij nooit veel van begrepen. „Vroeger ging ik met mijn vader en broer nog naar De Meer. Kijken naar Cruijff, Tahamata, Van Basten, Rijkaard. Ik heb een hoop hoogtepunten voorbij zien komen. Maar ik zat er ook toen Feyenoorder Peter Houtman een verpletterend doelpunt maakte. Echt, een geweldig mooi doelpunt. Wat denk je? Al die mensen in het stadion kwaad. Want hij had tégen Ajax gescoord. Tégen Ajax.”

Lees ook

Nieuws

menu