Dit artikel is vandaag gratis

Volleybalsters van Sneek staan stevig op de derde plaats in de eredivisie na winst op Draisma Dynamo in Apeldoorn

Britt Schreurs was topscorer met veertien punten bij Friso Sneek in het uitduel met Draisma Dynamo in Apeldoorn. Foto: Henk Jan Dijks

De volleybalsters van Friso Sneek hebben zondag de derde plaats in de eredivisie stevig in handen genomen. Het uitduel met Draisma Dynamo in Apeldoorn werd met 0-3 (23-25, 21-25 en 19-25) een eenvoudige prooi voor de ploeg van coach Harry van den Brink.

De Apeldoornse formatie was de laatste weken bezig aan een opmars, maar Sneek liet zich in het uitduel vroeg in de middag niet van de wijs brengen. Beide ploegen waren weliswaar aan elkaar gewaagd, maar aanvallend maakte Sneek het grote verschil, met Britt Schreurs als topscorer (14 punten) en in haar kielzog midspeelster Rixt van der Wal (13).

Van den Brink speelde in Apeldoorn wederom met zijn vaste ‘starting six’ en deed alleen in de eindfase kortstondig een beroep op Anlène van der Meer.

Derde plaats

Door de winst staat Sneek halverwege de competitie in de eredivisie - na tien speelronden - op de derde plaats, met een verliespunt minder dan Sliedrecht Sport. De regerend landskampioen ging zaterdag verrassend met 3-0 onderuit in Zwolle. Utrecht is koploper met negen punten meer, maar ook een wedstrijd meer dan de Sneker vrouwen.

Nieuws

menu