Vrouwenteam van Drachtster Boys stopt volgend seizoen met zaalvoetbal in de eredivisie en doet een stapje terug naar de landelijke hoofdklasse

Drachtster Boys/HR Piping is volgend seizoen niet meer met een vrouwenteam in de eredivisie van het zaalvoetbal actief. De club kwam na elf seizoenen tot dit besluit, omdat er voor het seizoen 2022/2023 geen ‘eredivisiewaardig team’ kon worden ingeschreven.

Het team van Drachtster Boys/HR Piping zoals dat dit seizoen en voorlopig voor het laatst, in de eredivisie te bewonderen was.

Het team van Drachtster Boys/HR Piping zoals dat dit seizoen en voorlopig voor het laatst, in de eredivisie te bewonderen was. Foto: Tibbesma Fotografie

Na lang intern beraad en onderzoek en met pijn in het hart heeft de club besloten om te stoppen. De vrouwentak van Drachtster Boys speelde sinds 2011 op het hoogste niveau en won in het seizoen 2016/2017 zelfs de dubbel (landskampioenschap plus bekerwinst) en de Supercup. Meerdere vrouwen zijn inmiddels gestopt en omdat dat aantal aan het einde van dit seizoen nog verder oploopt ziet Drachtster Boys geen andere oplossing, dan de stekker eruit te trekken.

Treetje lager

Nieuws

menu