Er is geloot voor de poulefase van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Dit is het resultaat en dit vindt bondscoach Louis van Gaal van de tegenstanders van Oranje

Kleurrijke vlaggen met het embleem van het WK 2022 wapperen langs de straten van Doha en luxe auto’s vervoeren bobo’s onophoudelijk van het vliegveld naar de futuristische hoofdstad van Qatar. Met de loting van vrijdag streek de voetbalwereld twaalf jaar na de omstreden toewijzing van het WK neer in Qatar.

Secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong, Qatar-ambassadeur Ronald de Boer en Mansoor Al-Ansari secretaris-generaal van de Qatar Football Association tijdens de loting voor het FIFA-wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar.

Secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong, Qatar-ambassadeur Ronald de Boer en Mansoor Al-Ansari secretaris-generaal van de Qatar Football Association tijdens de loting voor het FIFA-wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. Foto: ANP

De landen die Nederland heeft geloot voor de groepsfase van het WK, kennen veel geheimen voor Louis van Gaal. ,,Ik ken ze niet goed en kan er eigenlijk niets over zeggen”, zei de bondscoach, nadat Oranje was gekoppeld aan gastland Qatar, Senegal en Ecuador. ,,Gelukkig hebben we goede scouts, zij moeten de tegenstanders nu gaan analyseren.”

Nieuws

menu