Ibo Nicolay moest wachten totdat zijn broer Wim Henk ook vijftig was. Met Engbert van der Meulen pakte dit trio nu de winst bij de bondspartij 50+ in IJlst

Ibo Nicolay moest een paar jaar geduld hebben voordat zijn jongere broer Wim Henk vijftig was, maar zaterdag werd dat wachten beloond. Samen met Engbert van der Meulen bezorgde het trio KF It Partoer de bondszege in de categorie 50+.

Wim Henk Nicolay pakte bij de elfde editie van NK 50+ in IJlst samen met Engbert van der Meulen en Ibo Nicolay de bondstitel namens Jelsum-Koarnjum-Britsum.

Wim Henk Nicolay pakte bij de elfde editie van NK 50+ in IJlst samen met Engbert van der Meulen en Ibo Nicolay de bondstitel namens Jelsum-Koarnjum-Britsum. Foto: Dijks Fotografie/Sietse de Boer

Daarmee ging de overwinning in de elfde editie van het NK voor heren 50+ in IJlst naar de 2013 opgerichte fusievereniging van Jelsum-Koarnjum-Britsum. In de finale rekende trio Vander Meulen overtuigend af met John Adema, Albert Walsweer en Jan Meindertsma van de afdeling Goutum, die in de vier omlopen tot aan de finale geen eerst tegen kregen. Maar tegen het partuur van de Britsumer broers, die samen twee maanden geleden de afdelingswedstrijd van Goënga ook al hadden gewonnen, was geen kruid gewassen (2-5 en 2-6).

Nieuws

menu