Dit artikel is vandaag gratis

Wisseling van de wacht binnen de technische staf van sc Heerenveen. De club neemt afscheid van zowel Ronnie Pander als Jeffrey Talan

Jeffrey Talan. Foto: ANP

Er vindt komende zomer een wisseling van de wacht plaats in de technische staf van sc Heerenveen. De club maakte vrijdag het vertrek van zowel Ronnie Pander als Jeffrey Talan bekend.

Pander is bezig aan zijn laatste weken bij Heerenveen. De oud-speler, afkomstig uit Harkema, was negen jaar actief als trainer binnen de jeugdopleiding en werkte dit seizoen ook als assistent-trainer bij Onder 21 en wedstrijdanalist bij het eerste elftal.

,,We hebben Ronnie het voorstel gedaan om volgend seizoen als trainer bij de academie door te gaan omdat de rol als wedstrijdanalist bij het eerste elftal een andere invulling zal krijgen”, vertelt technisch manager Ferry de Haan. ,,Ronnie heeft ons laten weten hier niet op in te willen gaan wegens een verschil van inzicht.”

Contract loopt af

Ook Talan vertrekt. Het contract van de huidig interim-assistent loopt deze zomer af. Een aanbieding om werkzaam te blijven binnen de jeugdopleiding ziet Talan niet zitten.

Talan werkte sinds 2010 bij Heerenveen. Daarvoor speelde de geboren Katwijker acht seizoenen in het eerste elftal. De afgelopen jaren bekleedde Talan verschillende functies. Zo was hij onder meer jeugdtrainer, hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer. In het seizoen 2021/2022 begon hij als transitiecoach en sinds begin dit jaar vervulde hij de vrijgekomen rol van assistent-trainer op interim-basis.

Er staat volgend seizoen in ieder geval een nieuwe hoofdtrainer voor de groep. Kees van Wonderen, nu nog coach bij Go Ahead Eagles, volgt Ole Tobiasen op.

Nieuws

menu