Winnen is niet altijd zo vanzelfsprekend in het amateurvoetbal. Zo wacht Woudsend al bijna twee jaar op overwinning

Ook in het amateurvoetbal draait het maar om één ding: winnen. Dat geldt voor alle 163 Friese standaardteams, waarvan 105 uitkomen op zaterdag. Voor de ene club blijkt het in de praktijk wat lastiger dan voor de andere. Een overzicht.

Wytse de Vries (12) scoort in Oosterzee 0-1 namens Woudsend en passeert doelman Wesley ter Wolde van EBC in de laatst gewonnen wedstrijd op 30 november 2019.

Wytse de Vries (12) scoort in Oosterzee 0-1 namens Woudsend en passeert doelman Wesley ter Wolde van EBC in de laatst gewonnen wedstrijd op 30 november 2019. Foto: Simon Bleeker

Vanwege corona geeft dat een ietwat vertekend beeld, want er werd vorig seizoen amper gespeeld. Maar de keiharde cijfers liegen niet. Zo wacht bijvoorbeeld Woudsend al bijna twee jaar op een overwinning. Bij Scharnegoutum’70 kon afgelopen zaterdag 30 oktober de vlag uit na de 7-2 overwinning tegen hekkensluiter, en het nog puntloze, Makkum. Het was de eerste overwinning van de zaterdagderdeklasser sinds 23 maanden tijd. De club bleef liefst zestien wedstrijden verstoken van winst, al zal dat niet iedereen zijn opgevallen.

Nieuws

menu