Dit artikel is vandaag gratis

Zeilster Marit Bouwmeester uit Warten heeft medaille weer in zicht en stijgt op dag drie naar derde plaats in Laser Radial

Marit Bouwmeester (m) kiest positie in de Laser Radial aan de zijde van de Deense leidster Anne Marie Rindon (r). Foto: EPA

Zeilster Marit Bouwmeester uit Warten staat na zes races in de Laser Radial op de Olympische Spelen op de derde plaats. De regerend olympisch kampioene sloot de derde dag op het water bij Enoshima af met een negende plaats in de zesde race, na eerder een derde klassering in de vijfde race.

Bouwmeester kwam als tiende over de finish in de zesde race, maar de Amerikaanse Paige Railey die als vierde finishte, werd gediskwalificeerd. De zege ging naar de Zwitserse Maud Jayet, die de Franse Marie Bolou en de Finse Tuula Tenkanen voor bleef.

„Ik heb het gevoel dat er nog heel veel gaat gebeuren”, sprak Bouwmeester toen ze zichzelf na dag één nog op de achttiende plek terugvond. Een dag later volgde er al herstel, met nu weer een medaille binnen handbereik voor de regerend olympisch kampioen.

De Deense Anne-Marie Rindom gaat na zes races riant aan de leiding met 22 punten, inclusief één schrapresultaat. De Zweedse Josefin Olsson heeft 34 punten en Bouwmeester staat daar vlak achter en heeft een puntje meer. In totaal zeilt Bouwmeester tien races, plus een zogeheten medalrace waarin dubbele punten te verdienen zijn.

Bekkering/Duetz derde

Annemiek Bekkering en Annette Duetz, de regerend wereldkampioenen in de 49erFX, staan na drie (van de dertien) races op de derde plaats. Op hun mislukte openingsrace (dertiende) liet het duo naar een achtste en een tweede plek volgen.

Nieuws

menu