Wereldkampioen Dick Jaspers is even terug in Leeuwarden, waar hij biljartvereniging De Friesche Club een stukje van het laken geeft waarop hij de wereldtitel won: ‘Samen zijn we goud’

Zonder De Friesche Club zou Dick Jaspers geen wereldkampioen zijn geworden. In het kader van de 111de verjaardag van de KNBB bezorgt hij één van de grondleggers van dat succes een stukje van het laken waarop hij de wereldtitel heeft gepakt.

Voorzitter Jaap van der Veen (l) van De Friesche Club ontvangt uit handen van vijfvoudig wereldkampioen driebanden Dick Jaspers een ingelijst exemplaar met een stukje van het laken. Rechts KNBB-directeur Willem La Louviere, op de voorgrond de halve zilveren lauwerkrans.

Voorzitter Jaap van der Veen (l) van De Friesche Club ontvangt uit handen van vijfvoudig wereldkampioen driebanden Dick Jaspers een ingelijst exemplaar met een stukje van het laken. Rechts KNBB-directeur Willem La Louviere, op de voorgrond de halve zilveren lauwerkrans. Foto: Jacob van Essen

Een wereldkampioen ontvang je doorgaans via de voordeur. En soms wordt zelfs de rode loper uitgerold voor een koninklijke entree. Niets is minder waar als biljarter Dick Jaspers, vijfvoudig wereldkampioen driebanden, zaterdag rond de klok van twaalf uur het etablissement van de Leeuwarder biljartvereniging De Friesch Club aan het Ruiterskwartier betreedt. Via een zij-ingang van het Grand Café bereikt hij de voormalige schouwburg, die meer dan honderd jaar geleden is omgebouwd tot fraaie biljartzaal, met zeven kleine wedstrijdtafels en drie matchtafels.

Nieuws

menu