Zonder de bekende scheve kerktoren in het logo, maar met gezonde ambitie gaat voetbalvereniging Oldeboorn een nieuwe eeuw in

Het is zaterdag exact een eeuw geleden dat Hendrik Johannes de Jong (17) en Marcus Wieringa (18) in café de Bierhalle in Aldeboarn een voetbalclub oprichtten. In de honderd jaar daarna groeide de vereniging, die sinds 1930 de naam v.v. Oldeboorn draagt, voor veel leden uit tot een tweede thuis.

Van links naar rechts: commissielid Tom Proot, clubarchivaris Harm Oosterbaan, jubileumboekschrijver Bonne de Vries en voorzitter Jelle Jacob de Vries.

Van links naar rechts: commissielid Tom Proot, clubarchivaris Harm Oosterbaan, jubileumboekschrijver Bonne de Vries en voorzitter Jelle Jacob de Vries. Foto: Jilmer Postma

Wie het leven van een honderdjarige op een mooie manier in woord en beeld wil vangen, heeft daar doorgaans veel ruimte voor nodig. Logisch dus dat het jubileumboek van Oldeboorn met 224 bladzijden bijna dubbel zo veel pagina’s herbergt dan aanvankelijk was bedacht.