Zonder prik kun je als schaatser op de Winterspelen in Beijing 2022 een olympisch gouden plak wel vergeten

De strenge regels rond de Winterspelen van Beijing 2022 dwingen de Nederlandse topschaatsers tot vaccinatie, anders wacht een quarantaine van 21 dagen. „Het is in China, hè.”

Thomas Krol: „Ik vind het gek dat men aan de ene kant zegt: je wordt niet gedwongen, maar indirect je leven zo moeilijk gemaakt wordt dat het eigenlijk weer wel verplicht wordt.”

Thomas Krol: „Ik vind het gek dat men aan de ene kant zegt: je wordt niet gedwongen, maar indirect je leven zo moeilijk gemaakt wordt dat het eigenlijk weer wel verplicht wordt.” Foto: ANP

Van hem had het niet gehoeven. Thomas Krol, de regerend wereldkampioen schaatsen op de 1500 meter, was in maart vorig jaar al besmet geraakt met het coronavirus en had antistoffen opgebouwd. Bovendien zag hij dat zijn concurrent en oud-ploeggenoot Kjeld Nuis, die ook al corona had gehad, na zijn vaccinatie met een ontstoken hartzakje in het ziekenhuis belandde – een zeer zeldzame bijwerking van het vaccin. „Daar ben ik echt bang voor geweest”, zei Krol vorige week vrijdag tijdens de teampresentatie van Jumbo-Visma in de Brabanthallen in Den Bosch. „Dus ik zat niet op een vaccinatie te wachten.”

Nieuws

menu