Dit artikel is vandaag gratis

Zwangere Manon Scheepstra laat het kaatsseizoen aan zich voorbij gaan: 'Misschien wordt het wel een PC-kindje'

Manon Scheepstra. Foto: Henk Hempenius

Manon Scheepstra zal dit seizoen op de kaatsvelden ontbreken. De 29-jarige allrounder en de nummer drie van het puntenklassement aller tijden is zwanger.

Scheepstra en haar partner, oud-kaatser Daniël Iseger, verwachten hun eerste kind begin augustus. ,,Misschien wordt het wel een PC-kindje”, aldus een verheugde Scheepstra, die vorig jaar voor de vijfde maal in haar carrière de meest succesvolle kaatsster van het seizoen was. Eerder won ze het klassement in 2015, 2018, 2019 en 2021, maar nog nimmer deed ze dat met het duizelingwekkende aantal van 73 punten van vorig seizoen.

Of Scheepstra in 2024 terugkeert op de velden op de kaatsvelden hangt van een groot aantal factoren af. ,,Geen flauw idee, ik heb er nog niet over nagedacht. Eerst maar kijken hoe het moederschap bevalt.”

554 punten

Scheepstra kaatste in haar carrière tot dusver 554 punten bij elkaar. Ofschoon ze dat nooit als een doel heeft gezien, zou ze in theorie de nummer één Afke Hylkema van de troon kunnen stoten. De meest succesvolle kaatsster aller tijden sloot haar carrière met 811 punten af. Géjanna Buma is met 707 punten de nummer twee.

Scheepstra was voor dit seizoen in de vrije formatie opgesteld met Ilse Tuinenga en Marrit Zeinstra. Het duo moet dus op zoek naar een nieuwe voorinse.

Nieuws

Meest gelezen

menu