Terwijl Christian Eriksen vocht voor zijn leven, hield de wereld zijn adem in. Al eerder werden jonge, topfitte spelers getroffen door hartfalen

Op 12 juni, op de tweede speeldag van EURO 2020, ging de Deen Christian Eriksen op het veld tegen de vlakte zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Terwijl de Deense publiekslieveling vocht voor zijn leven, hield de wereld zijn adem in. Al eerder werden jonge, ogenschijnlijk topfitte spelers getroffen door hartfalen. Een overzicht.

De Deense spelers vormen een kring om Christian Eriksen heen. Ze leven tussen hoop en vrees.

De Deense spelers vormen een kring om Christian Eriksen heen. Ze leven tussen hoop en vrees. Foto: EPA

Natuurlijk moesten we in Nederland onmiddellijk terugdenken aan 8 juli 2017, die inktzwarte dag waarop Ajacied Abdelhak Nouri het bewustzijn verloor en net als Eriksen op het veld werd gereanimeerd. Waar de Deen voor het oog van miljoenen televisiekijkers werd afgevoerd en een oplettende fotograaf vastlegde dat hij bij bewustzijn was gekomen, was het lot Nouri veel minder gunstig gezind. Het Amsterdamse talent was te lang verstoken geweest van zuurstoftoevoer naar de hersenen en dat had ernstige, blijvende schade tot gevolg. Een veelbelovende carrière was in de knop gebroken.

Nieuws

menu