Dit artikel is vandaag gratis

sc Heerenveen moet ontslagen mascotte Heero binnen vier weken weer in dienst nemen

Het Abe Lenstra-stadion van sc Heerenveen. Foto: ANP

De man die jarenlang in het pak van sc Heerenveen-mascotte Heero zat, moet weer aan de slag. Volgens de kantonrechter in Leeuwarden is hij onterecht ontslagen.

De 52-jarige Hendrik Pasveer uit Heerenveen en de club stonden in augustus tegenover elkaar in de rechtbank. De man was in februari op non-actief gesteld omdat er een onwerkbare situatie zou zijn ontstaan. Hij had 22 jaar de rol van Heero in het Abe Lenstra-stadion vertolkt. Daarvoor was hij vier jaar lang vrijwilliger bij de club.

De kantonrechter stelt in zijn oordeel zich te kunnen voorstellen dat beide partijen gebrouilleerd zijn geraakt door uitspraken die eerder door Pasveer werden gedaan (hij zou onder anderen gezegd hebben dat er ,,een bom onder de club ligt” en dat hij de club ,,kon maken en breken”). ‘Maar dat wil niet zeggen dat ze niet meer met elkaar verder kunnen’, aldus de magistraat. Het ligt volgens hem voor de hand dat Pasveer ‘lering zal hebben getrokken uit hetgeen hier gebeurd is’. Heerenveen moet daarbij ‘vanuit goed werkgeversschap’ begeleiding bieden bij het aankaarten van eventuele misstanden.

500 euro per dag

Het verzoek van Heerenveen om het contract te ontbinden werd dan ook afgewezen. De club moet Pasveer binnen vier weken weer ‘zijn werk laten verrichten’. Gebeurt dat niet, dan staat daar een dwangsom van vijfhonderd euro per dag tegenover, met een maximum van 10.000 euro. Ook dient Heerenveen als verliezende partij de proceskosten (747 euro) te betalen.

Nieuws

menu