Een brede coalitie lijkt voor Noardeast-Fryslân verleden tijd. FNP en S!N winnen de meerderheid van de stemmen, CDA incasseert fors verlies

De tijden van een zeer brede, uit vijf partijen bestaande coalitie in de gemeente Noardeast-Fryslân zijn voorbij. Dat is een van de conclusies die kan worden getrokken nu de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen helder zijn.

De FNP is de grootste partij in Noardeast-Fryslân. In het midden lijsttrekker en beoogd wethouder Aant Jelle Soepboer, rechts beoogd wethouder Bert Koonstra.

De FNP is de grootste partij in Noardeast-Fryslân. In het midden lijsttrekker en beoogd wethouder Aant Jelle Soepboer, rechts beoogd wethouder Bert Koonstra. Foto: Jan Spoelstra

Noardeast-Fryslân had de afgelopen jaren een college dat bestond uit het CDA, ChristenUnie, VVD, Sociaal in Noardeast-Fryslân (S!N) en FNP. Bij de verkiezingen van woensdag namen die laatste twee partijen flink afstand van hun coalitiepartners. S!N groeide van drie naar zeven zetels, FNP ging van drie naar acht.

Nieuws

menu