Bij de landelijke partijen vierde iedereen woensdagavond feest, maar in werkelijkheid had niemand gewonnen. Dat deden de lokale partijen namelijk | Analyse

Het bleef woensdag rustig bij de landelijke partijen, niemand won of verloor veel. Het is stilte voor de Provinciale Statenstorm in 2023.

Een taart in de fractiekamer van de PvdA, een dag na de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA boekte in heel Nederland een nettowinst van twee raadszetels.

Een taart in de fractiekamer van de PvdA, een dag na de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA boekte in heel Nederland een nettowinst van twee raadszetels. Foto: ANP

Als je niet beter wist, dan hadden alle partijen gewonnen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA deed het ,,beter dan verwacht”, aldus partijleider Wopke Hoekstra, PvdA-leider Lilianne Ploumen ging uit haar dak omdat de partij de grootste was in Amsterdam, VVD’er Mark Rutte wees erop dat zijn partij de grootste landelijke partij was, VOLT-leider Laurens Dassen sprak van een ‘prachtig resultaat’ en Thierry Baudet was trots op de behaalde 49 zetels.

Nieuws

menu