De eerste stembureaus voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan maandagochtend open na een onwennige campagne. Onzeker of de Russische inval in Oekraïne de opkomst gaat beïnvloeden

In alle Friese gemeenten kunnen kiezers sinds vanochtend in ten minste één stembureau terecht om hun stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De stembureaus zijn veelal geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Ook op dinsdag kan hier en daar vervroegd worden gestemd om de spreiding van kiezers te bevorderen. De meeste kiezers worden echter verwacht op woensdag, als álle stembureaus open zijn.

CDA Súdwest Fryslân voerde zaterdag in Bolsward campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen met doorzichtige ballen waarin je over het water kunt lopen.

CDA Súdwest Fryslân voerde zaterdag in Bolsward campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen met doorzichtige ballen waarin je over het water kunt lopen. Foto: FD

Dit weekend werd er nog op tal van plekken campagne gevoerd. In Bolsward en Sneek konden voorbijgangers in opgeblazen transparante ballen met CDA-opdruk proberen in de grachten vooruit te komen. ,,Samen het hoofd boven water houden in deze roerige tijden, daar gaan we voor”, aldus Bauke Dam, CDA-lijsttrekker in Súdwest-Fryslân.

Nieuws

menu